Редактор: e-mail: Кадър бТВАко Ива Митева бе свикала днес извънредно заседание на

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВАко Ива Митева бе свикала днес извънредно заседание на
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Ива Митева трябваше да свика извънредно заседание на НС във вторник, за да не избива напрежението по медиите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Ако Ива Митева бе свикала през днешния ден изключително съвещание на Народното събрание, нямаше да наруши Конституцията. Ззащото съгласно правилника са планували до седем дни, което значи във всеки един от дните, в които няма постоянни съвещания. Тоест, трябваше в понеделник или вторник да го създадат това изключително съвещание, само че пък трябваше да си внесли отчет на комисията и да минат 72 часа, както са си поставили подобен по-дълъг период. В предходните парламенти беше 24 часа, несъмнено, събота и неделя също по този начин са периоди. 

Това съобщи доцент Наталия Киселова в " Лице в лице " по БТВ.

Проблемът е, че те не са взели решение, тогава когато са били дружно, т.е. в петък през нощта. Може да са подценили обстановката, защото са очаквали, че предизвестената към този момент опция за разформироване на Народното събрание ще принуди председателката да свика изключително съвещание. Тя е решила да не привиква, а съгласно мен трябваше да свика във вторник, с цел да може това напрежение да не избива по медиите и тъй като си споделиха и тежки думи, а това е ненужно, сподели още доцент Наталия Киселова.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР